Dry January met Cul Sec natuurwijnen

Durf jij het aan? Na de feestdagen gaan voor een alcoholvrije maand? Op het gebied van bier is dat steeds geaccepteerder. Er zijn vele overheerlijke 0.0 biersoorten te verkrijgen. In onze winkel hebben we 0.0 bier en diverse mogelijkheden om kleurrijke en smaakvolle mocktails te maken. Maar alcoholvrije wijn? Dat ligt toch echt wat lastiger. Want dat smaakt toch nog steeds naar limonade?!

Herken jij jezelf hierin, maar sta je ook open voor het experiment? Probeer dan onze nieuwe alcoholvrije natuurwijnen van Cul Sec. Deze overheerlijke bruisende wijnen hebben een 0,5% in alcohol en zijn daardoor perfect om even rustig aan te doen na de drukke feestmaand.

Deze wijnen worden gemaakt zonder chemische toevoegingen, met minimale interventie en maximaal respect voor de natuur. Het resultaat zijn wijnen die verassen met hun uitgesproken smaak en pure expressie. Dit product komt uit dezelfde koker van de Fruitslagers, bekend om hun beroemde Roze Bunker limonades. Met juist die limonade successen op zak, hebben zij het lef gehad om al hun kennis over planten, kruiden en reststromen dit keer om te zetten in dit nieuwe alcoholvrije alternatief voor natuurwijn.

Of je nu houdt van frisse fruitige witte wijnen of meer bent van een volle rode wijn, voor beide heeft Cul Sec een overheerlijke variant. Tevens hebben ze een variant van de trendy oranje wijn gemaakt. Je vindt de drie onderstaande smaken in onze winkel: 

L'étable Fumé (ORANJE): Een funky hooischuur. Droog en bruisend, met een wild terroir. Geproduceerd met biologische wijndruiven, sappige peer en aroma's van gedroogde kweepeer en rozemarijn op eik.

Rouge en Voiture(ROOD): Sappige tannines, vol en droog, met een aromatisch vulkanisch terroir. Levendig rood fruit, hout, met een subtiele bruis. Geproduceerd uit biologische wijndruiven, rabarber en rode bes op eik en kombucha. Aroma's van bramenblad, hibiscus en cacao. 

Balade Minerale (WIT): Een ziltige zeebries. Fris en droog. Een terroir vol mineralen, met een subtiele bruis. Geproduceerd met biologische wijndruiven, geïnfuseerd met oesterschelpen. Groene kruisbes, dulse, dennennaalden en eik. 

Voor welke ga jij?

Meer blogs

  • Ultieme tips van onze E&co teamleden

    Kun jij wel wat tips gebruiken op het gebied van duurzaamheid? Of wil je inspiratie over hoe je zo duurzaam mogelijk je dag door kunt komen? Lees dan deze blog.

  • BEE the change: help onze harige vrienden!

    Bijen zijn onmisbaar voor onze biodiversiteit. Ze houden onze gewassen, zoals bloemen en planten, in leven. De bij is voor ons als mens dus enorm BIJlangrijk: daarom moeten we de bij een handje helpen!

  • De Week van de Circulaire Economie

    Tijdens de Week van de Circulaire Economie (11 tot en met 16 maart) is er een uitgebreid programma gericht op het vergroten van de bewustwording en het stimuleren van initiatieven op het gebied van circulariteit.